» Ελληνικά    |   » English     

 

   

Tel. +30 210 8947 600

E-mail: info@bardosis-real.gr

Αναζήτηση Ακινήτου

Κωδικός M-
Αγορά - Πώληση
Ενοικίαση
    Από Έως
Τ.Μ.  
Τιμή

 

Χρήσιμες Συμβουλές


Η αγορά ενός ακινήτου είναι μια σημαντική επένδυση. Η ανεύρεση και η αγορά κατοικίας τις περισσότερες φορές είναι μια πολύ κουραστική και αγχώδης διαδικασία. Η μόνη οδός για μια ομαλή, καλή και ευκολότερη επιλογή είναι η σωστή πληροφόρηση και προετοιμασία.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα επιτύχετε με το λιγότερο δυνατό κόστος τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Πριν αρχίσετε να βλέπετε ακίνητα:

  1. Προσδιορίστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει.

  2. Προσδιορίστε μέχρι πότε πρέπει ή θέλετε να είστε στο νέο σας σπίτι.

  3. Προσδιορίστε το σύνολο των χρημάτων που θέλετε να επενδύσετε (εδώ θα πρέπει να υπολογίσετε τα μετρητά σας, εφόσον διατίθενται, καθώς και το ύψος του δανείου που μπορείτε να πάρετε).

  4. Προσδιορίστε τις βασικές σας στεγαστικές ανάγκες κάνοντας μια λίστα με αυτές ( π.χ. πόσα υπνοδωμάτια χρειάζομαι; θέλω θέα ; θέλω τζάκι, στάση λεωφορείου, αγορά , σχολεία κλπ). Όταν βρεθεί ακίνητο που καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό ( 70-80%) την λίστα σας, τότε θα πρέπει να το αγοράσετε χωρίς καθυστέρηση.

Αφού αρχίσετε να βλέπετε ακίνητα:

  1. Επικεντρωθείτε σε ακίνητα που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που έχετε εξ αρχής θέσει ως απαραίτητα. Γλιτώνετε έτσι χρόνο και χρήμα διατηρώντας παράλληλα την ψυχικής ηρεμία.

  2. Κάνετε συγκρίσεις με τα ακίνητα που σας υποδείχθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο την τιμή τους ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά και την θέση τους, την ποιότητα και τα υλικά κατασκευής, τα οφέλη, τον όροφο και την ηλικία τους.

  3. Απευθυνθείτε σε ένα κτηματομεσιτικό σύμβουλο ( νόμιμο μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων ) και αφήστε αυτόν να κάνει την έρευνα για σας. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει παρουσιάζοντας σας ο,τι καλύτερο υπάρχει στην περιοχή.

  4. Όταν βρεθεί το ακίνητο που σας ταιριάζει, τότε θα πρέπει να εμπιστευτείτε στον κτηματομεσιτικό σας σύμβουλο τις διαπραγματεύσεις αγοράς του (πάντα σε στενή επαφή μαζί του)

Καλή επιτυχία !

 

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (LINKS)

www.e-akinita.gr - Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής

www.pomida.gr - Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων

www.oek.gr - Οργανισμός εργατικής κατοικίας

www.tpd.org.gr - Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

www.ktimatologio.gr - Κτηματολόγιο

www.minenv.gr - Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων

www.et.gr - Εθνικό Τυπογραφείο

www.ked.gr - Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων Ελλάδας - Σύστημα Υπολογισμού Αντικειμενικών                           Αξιών Ακινήτων Ελλάδας

 

  Copyright 2007:Bardosis Real Estate. All Rights Reserved